افزایش 130درصدی آمار طلاق در سقز
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با اشاره به افزایش 130 درصدی آمار طلاق در شهرستان سقز در شش ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: هم اکنون در کردستان هر 24 ساعت دو مورد طلاق اتفاق می افتد و این یک زنگ خطر است نیازمند راهکارهای اساسی است.
لیلا آژیر روز پنجشنبه در جلسه گروه کاری ازدواج آسان در سنندج افزود: برگزاری دوره های آموزشی پیش از ازدواج یک امر ضروری است و اعتبارات کلانی نیز نمی خواهد فقط کافی است دستگاه ها بخش اندکی از بودجه فرهنگی خود را به آن اختصاص دهند.
آژیر با بیان اینکه در کشورهای اروپایی، جوانان قبل از ازدواج باید شش ماه دوره های آموزشی را بگذرانند سپس اجازه ازدواج به انان داده می شود گفت: این امر باید در کشور ما نیز عملیاتی شده و حتی توسط نمایندگان در مجلس مصوب شود برای کسانی که می خواهند ازدواج کنند راهکاری قانونی ارائه شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در بررسی علل های طلاق در جامعه باید مسایل کلیشه ای همانند اعتیاد، بیکاری و غیره را کنار گذاشت افزود: آمارها نشان می دهد که یکی از علل اصلی مراجعات به دادگاه ها و تقاضای طلاق عدم بلوغ فکری و عاطفی جوانان است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان گفت: جوانان ما نیازمند آموزش هستند و این امر باید در دانشگاه ها، مدارس و غیره محقق شود تا شاهد رشد ازدواج هایی آگاهانه و پایدار در جامعه باشیم.
سونامی طلاق در مناطق کردنشین ایران
منبع: روزنامه شهروند
روزی که پای سفره عقد مینشستند و زیر لب ترانه پیمان پیوند زندگی را زمزمه و مزمزه میکردند، هرگز به دالانهای باریک، تنگ با بو و طعم جدایی «دادگاه خانواده» و کوفتن صدای چکش قضاوت برای کاتکردن سکانس زندگی نمیاندیشیدند.
زماني که دختر و پسر جوان در لباس عروس و داماد بر تخت بخت تکيه زده بودند و در مقابل لنزهاي دوربين به سرآغاز زندگي زناشويي زير کلبه عشق تبسم ميزدند، هرگز به سيل خروشان، طوفان و سونامي جدايي فکر نميکردند که روزي ساحل آرامش زندگيشان را درهم بکوبد.
چند صباحي از آسايش و آرامش در سايهسار اين آلاچيق زندگي گذشته است و ثمره اين درخت زناشويي دختر يا پسرکي با چشمان معصوم فرشتگي است اما به ناگاه علف هرز اختلاف در بوستان خانوده قد افراشته و تخم کين در بستر ميکارد، چرخ قطار زندگي بر ريل انحراف نامقصد غلت ميخورد و در آستانه سقوط از پرتگاه است.
پسرک يا دخترک در اتاق غم با اشک سر بر بالين مينهند و با دستان کوچکشان خداي مهربان ذهنشان را براي پيوندي دوباره به مشارکت ميطلبند اما در گود دستان کوچک دخترک و پسرک گل اميد جوانه نميزند و خيال کودکانهشان که ايکاش اگر صبح ز خواب برخاستند خارستان زندگي تبديل به گلستان شود و از دهان سرد والدين نفس گرم بدمد و از چشم کين پدر و مادر مرواريد عشق بجوشد رويايي بيش نبوده است. درنهايت در جدال اين کشمکش روبان قرمز زندگي قيچي ميشود و جاده موازي زن و شوهر به بنبست ميرسد.
شيار رد طلاق بر سيماي افسرده و پژمرده فرزندان در راهروهاي دادگاه هويداست، زخم آبمرواريد جدايي سوي چشمان والدين و فرزندانشان را گرفته است، تيغ تيز اين چاقو دسته خود را بريده و چکهچکه از شقيقه قامت درهم شکسته خانواده عرق شقاوت ميبارد. روايت رسانهاي اين سکانس ناتمام از زندگي تلخ خانوادهها آنقدر کليشهاي و تکراري شده است که دل مخاطبان و قلم خبرنگاران را ميآزارد اما باز از اين پديده مينويسيم و خواهيم نوشت تا که شايد با طرحينو لغزيدن سرعت اين تفکر بر اتوبان طلاق کاهش يابد.
به گفته مديرکل ثبت احوال کردستان، در 6ماهه نخست امسال يکهزار و 883 واقعه طلاق در استان ثبت شده که اين آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1/5درصد افزايش يافته است.
«محسن آقائي» ميگويد، سرعت چرخ خودرو شوم طلاق در سرازيري جادههاي کردستان آنقدر هراسناک است که نبايد براي نصب سرعتگير در مسير و محورهاي خطرناک اين پديده درنگ کرد.
به گفته او در 6 ماهه امسال در هر شبانهروز 10 زن و شوهر از هم جدا شدهاند که بيشترين واقعه طلاق ثبتشده مردان مربوط به گروه سني
29-25 سال است. او با اعلام اينکه در اين گروه سني و جنسي مردان در اين مدت 644 مورد از هم طلاق گرفتهاند، افزود: بيشترين طلاق ثبتشده زنان مربوط به گروه سني 24-20 سال با تعداد 533 زوجه است. او نسبت ازدواج به طلاق در 6 ماه نخست امسال را 7/4 ميداند و ميگويد، اين آمار در مدت مشابه سال قبل 3/5 گزارش شده است.
کاهش 7/5 درصدي ازدواج
عدمتمايل جوانان به ازدواج در 6 ماهه سالجاري، زنگخطري است که بايد مسئولان اين پديده را آسيبشناسي کنند و راهکارهاي ترغيب انگيزه جوانان به ازدواج و پايبندي به سنت پيامبر اکرم(ص) را ارايه دهند. اين را مديرکل ثبتاحوال کردستان ميگويد. آقائي، کاهش 7/5درصدي ثبت شمار واقعه ازدواج در 6ماهه سالجاري را سندي براي ادعاي پژواک اين زنگخطر و احساس ايجاد فاصله جوانان از سنت ازدواج ميداند. به گفته اين مسئول، در 6ماهه امسال تنها 8هزار و 910 عروس و داماد پيمان زناشويي را بستهاند که اين آمار نسبت به سالگذشته 540 نفر معادل 7/5درصد کاهش يافته است.
او ميانگين سن ازدواج مردان را 85-27سال و ميانگين سن زنان را 46-23 سال عنوان ميکند و ميگويد: در 6ماهه اول امسال بهطور متوسط در هر شبانهروز 48 واقعه ازدواج در استان ثبت شده است. به گفته آقائي، بيشترين ازدواج ثبتشده مردان مربوط به گروهسني 29-25سال با ثبت 3هزار و 639 مورد و بين زنان مربوط به گروه سني 24-20سال با ثبت 3هزار و 123 مورد است.
اين آمارها نشان ميدهد که روزبهروز سن ازدواج مردان و زنان در استان فرهنگي کردستان افزايش مييابد و اميدواريم با آسيبشناسي اين پديده شيب نمودار سن ازدواج از اين تندتر و صعوديتر نشود.
زلزله طلاق در کرمانشاه
براساس سالنامه آماري سايت اطلاعرساني سازمان ثبتاحوال کشور يکهزار و 106 واقعه طلاق در استان کرمانشاه در 3ماهه نخست امسال ثبت شده است که برخي از کارشناسان آسيبهاي اجتماعي اين واقعه تلخ را زلزله مخرب چند ريشتري براي آوار سقف کانون خانوادهها ميدانند.
به استناد اين گزارش رسمي در فروردينماه امسال 229، ارديبهشت 439 و خردادماه 438 خانواده از هم پاشيدهاند و سند ازدواج اين زن و شوهرهاي کرمانشاهي مهر باطل خورده است.
در استان کرمانشاه در اين مدت 4هزار و 818 واقعه ازدواج ثبتشده است که بيشترين آمار ازدواج در 3ماهه نخست سالجاري مربوط به ارديبهشتماه با يکهزار و 929 واقعه ازدواج است و در ماههاي فروردين و خرداد هم به ترتيب يکهزار و 255 و يکهزار و 634 سند ازدواج در دفاتر رسمي اين استان مهر و امضا شده است.
ايلام، استان سفيد طلاق
خوشبختانه در استان ايلام، گسلهاي زلزله طلاق نيمهفعال است و مذابهاي اين آتشفشان خاموش هنوز به مثابه برخي از استانهاي مناطق کردنشين بر سيماي خانوادهها فوران نکرده است.
آمارهاي رسمي حاکي است که در اين استان تنها 140 واقعه طلاق در 3ماهه اول امسال در دفاتر ازدواج و طلاق ثبت و گزارش شده است. در استان ايلام در فروردينماه پيوند زندگي زناشويي 29، ارديبهشتماه 52 و خردادماه 59 زن و شوهر با حکم دادگاه خانواده قيچي شده است.
براساس تحليل اين گزارش يکهزار و 429 عروس و داماد ايلامي در اين مدت حلقه پيوند زناشويي را در انگشت سرنوشت کردهاند که از اين تعداد واقعه ازدواج 429 مورد در فروردينماه، ارديبهشتماه 520 و در خردادماه 480 سند ازدواج در اين استان صادر شده است.
در استان آذربايجانغربي نيز از ابتداي سالجاري تا پايان خردادماه کانون گرم يکهزار و 310 خانواده در استان آذربايجانغربي با مهر طلاق بر صفحه سفيد سند قرمز ازدواج به سياهي و سردي گراييده است.
گزارشها حاکي است که در فروردينماه امسال آشيان زندگي 178خانواده، ارديبهشتماه 768 و خردادماه 364 خانواده به دليل طلاق از هم پاشيده است. در استان آذربايجانغربي در اين مدت 8هزار و 670 واقعه ازدواج ثبتشده که از اين تعداد ازدواج يکهزار و 766 پيمان زندگي زناشويي در فروردينماه، ارديبهشتماه 4هزار و 139 مورد و در خردادماه 2هزار و 765 واقعه ازدواج در استان ثبت شده است.
سالانه 150هزار طلاق در کشور ثبت ميشود
به گفته رئيس سازمان ثبتاحوال کشور بهطور ميانگين سالانه 150هزار طلاق در کشور ثبت ميشود که از منظر او شيب تند اين پديده صعودي است. «محمد ناظمياردکاني» در نشست مشترک با مسئولان ثبتاحوال اردبيل گفته است که ثبت ازدواج به صورت ميانگين سالانه 800هزار مورد است که باز در سالهاي اخير با شيب منفي همراه بوده است.
کد خبر: 11502-
مطالب مرتبط: