
جزیزه نظرگاه سد سقز
دانشگاه پیام نور در اقدامی در خور تحسین اقدام به برگزاری مراسمی برای تجلیل از نیم قرن تلاش “عمر فاروقی” در حوزه تاریخ و ادبیات کرده است. با توجه به جایگاه فاروقی به عنوان یکی از مهترین سرمایه های سقز، می توان این مراسم را مهمترین رویداد فرهنگی از آغاز سال 94 دانست و به سبب اهمیت آن شارنیوز قصد دارد لحظه به لحظه مخاطبان را در جریان این مراسم قرار دهد تا کسانی که امکان حضور در سالن آموزشکده فنی سقز را ندارد هم از وقایع و مباحث مطرح شده اطلاع یابند.
با آغاز مراسم در ساعت 4 روز سه شنبه، این صفحه به گزارش آنلاین آن اختصاص خواهد یافت.
16:00
عمر فاروقی با استقبال میزبانان مراسم وارد سالن شد.
عمر فاروقی لحظاتی پیش از آغاز مراسمی، که بر به ثمر نشستن نیم قرن تلاش، شهادت می دهد.
4:22
از اعضای حاضر در سالن می توان از معاونین سیاسی و عمرانی فرماندار، رئیس و اعضای شورای شهر، دکتر اسکندر مرادی رئیس پیام نور استان، شهریار سعدیان و رضا شاکری روسای سابق دانشگاه پیام نور سقز، عبداله لطیف پور، په پو صدیقی، زاهد آرمی، اسماعیل پاشایی، عرفان صاحبی، اسماعیل یزدانی، هه ژان بابامیری، خالد خاکی، و … تنی چند از فرماندهان نظامی، هیئت علمی دانشجویان و روسای ادارت مختلف نام برد. میهمانان هنوز در حال ورود به سال هستند.
4:30
مراسم با تلاوت آیاتی از قران کریم و خواندن سرود ملی آغاز شد. مصطفی آسور که بدون شک از مهمترین نوستالوژی سازان دو دهه ی پیش در عرصه ی فرهنگ و ادب است اجرای مراسم را به عهده دارد.
4:48
علی رضا شریفی رئیس پیام نور سقز، نخستین سخنران جلسه، پشت تریبون قرار گرفت. دقایقی بعد از سخنان وی بیگلری نماینده مجلس- و اولیایی -معاون فرماندار- وارد سالن شدند.
صاحبی – صدیقی – یزدانی
5:00
سخنران بعدی، اسکندر مرادی رئیس دانشگاه پیام نور استان گفت: اگر کسی با نوشتن آشنا باشد و سری به روزنامه ها زده باشد نام استاد فاروقی را شنیده است.مرادی: این مراسم ضمن تقدیر از ماموستا فاروقی، از بنیان گذاران و روسای پیشین دانشگاه پیام نور سقز و بانه تقدیر می کند. مرادی نام تمامی آنها را بر زبان آورد و تشکر کرد. وی سخنان خود را با شعری در مورد معلم به پایان رساند و آن را به ماموستا عمر فاروقی تقدیم کرد.
اسکندر مرادی
5:10 بیگلری پشت تریبون قرار گرفت. او هفته معلم را تبریک گفت. بیگلری: اگر امروز سقز را شهری بلند آوازه و تاریخی می شناسند بخش عمده آن به خاطر تلاش های عمر فاروقی بوده است. بیگلری: وقت آن است نام خیابان های شهر از شخصیت هایی که برای سقز زحمت کشیده اند انتخاب شود.
تقریبا تمامی صندلی های سالن مملو از جمعیت شده است. در دست بعضی ها دسته های گل منتظر اهدا شدن هستند.
مریم خانم همسر ماموستا عمر فاروقی
5:17
عرفان صاحبی – استاد دانشگاه-سخنران بعدی است. وی با شعری از شهریار در وصف مقام معلم صحبتهایش را آغاز کرد. وی با یاداوری تاریخچه ی سقز و بازخوانی حوادث یک قرن پیش سخن، از “ملاجلال” به عنوان موسس دبستان در سقز یاد نمود که به متاسفانه وی را مدرس بی دینی لقب دادند و نگذاشتند مدرسه مدرن در سقز پا بگیرد. صاحبی در ادامه از کسانی یاد کرد پایه گذاران تعلیم و تربیت در سقز بودند و فرآیند ساخت اولین مدرسه و در نهایت استقلال اداره آموزش و پرورش سقز از سنندج را توضیح داد.
دکتر صاحبی از توسعه دانشگاه های پیام نور و آزاد سقز و برنامه ها آتی مراکز دانشگاه سقز ابراز خوشحالی کرد و آن را مایه مباهات دانست. وی خطاب به عمر فاروقی گفت: کتاب های شما در دستان دانشجویان ما به عنوان مرجع مورد استفاده است. وی تاکید کرد که ما عمر فاروقی را به عنوان یک معلم بزرگ می شناسیم.
5:30
مجری، سخنران بعد، احسان اخوان را شاگرد راستین استاد شیرازی و شیخ نافع مظهر و مجری رادیو کرمانشاه، سنندج و همکار ادیب صدا و سیما معرفی کرد.
اخوان با صدایی دلنشین ابیاتی از دیباچه گلستان را به زبان کردی و در طول سخنرانی ابیاتی از حافظ و دیگر شاعران را خواند.وی در قسمتی از سخنان خود گفت:”در روزگاری که به سختی به کردی چیزی نوشته می شد یا مطلبی در مورد کردستان نوشته می شد کاک عمر مشغول قلم زدن بود”. اخوان همچنین با بازگو کردن خاطراتی در مورد عمر فاروقی به شعری زیبا که در روزگار دور از وی خوانده و هنوز در ذهنش باقی بود اشاره کرد.
احسان اخوان
5:45
حاضران برای پذیرایی به راهرو دانشکده فنی هدایت شدند. در این فاصله برخی فرصت را غنیمت شمرده و نزد کاک عمر فاروقی می رفتند و با وی هم کلام می شدند.
از انتقاداتی که در زمزمه های گروه های چند نفره در حاشیه ی پذیرایی به گوش می رسید، پرداختن سخنرانان به مسایل خارج از موضوع مراسم و حاشیه ای و کم تر پرداختن به موضوع اصلی که عمر فاروقی، کارها و ابعاد شخصیتش بود.
در مصاحبه های کوتاهی که حاضران جلسه با شارنیوز انجام دادند،دکتر اسکندر مرادی گفت: عمرفاروقی سند زنده تاریخ سقز است و من از طریق مقاله ها و مطالبشان در سروه و سیروان و روژهه لات با این نویسنده بزرگ آشنا شدم.
عبدالله لطیف پور با نقل جمله ای از باختین که می گوید:”در جامعه ای که تاریخ نوشته نیست، تاریخ نیست، انسان نیست”. اضافه کرد:”درست است که می گویند سقز تاریخی سه هزار سال دارد، اما آنچه این تاریخی بودن را اثبات می کند، وجود افرادی مانند عمر فاروقی است که با نوشته ها و آثار خود اثبات می کنند که این شهر و دیار دارای تاریخی دیرینه و انسان های متعالی است”.
6:40
بعد از تنفسی به نسبت طولانی مراسم از سر گرفته شد و علا نباتی و گروه همراهش چند آهنگ را به زیبایی هرچه تمام تر خواند و با استقبال حاضران روبرو شد.
7:00
عمر فاروقی برای ایراد سخنان خود به روی صحنه دعوت شد. حاضران به احترام او به پا می خیزند. او داستان زندگی خود را برای حاضران بازگو کرد.
فاروقی از خانواده خود به خاطر رنجی که سبب کار و فعالیت های او کشیده اند تشکر کرد.
بعد از سخنان فاروقی عده ای از حضار دسته گل هایی نثار او می کنند. از طرف دانشگاه پیام نور سقز و استان، فرمانداری و شورای شهر هدایا و لوح های تقدیری به فارووقی تقدیم می شود.
اما به گفته مجری مراسم متفاوت ترین هدیه مربوط به شارنیوز است که “سیوی میخه ک ریژ” را ماموستا عمر فاروقی اهدا کرد. به گفته آسور سیوی میخه ک ریژ نماد عشق و صلح در فرهنگ کردستان است.
مصطفی آسور در حال توضیح در مورد هدیه شارنیوز که به امضای اعضای تحریریه رسیده بود.
در مورد سیوی میخه ک ریژ بیشتر بخوانید(کلیک)
کد خبر: 13955
کار امروز دانشگاه پیام نور در خور تحسین است، اما به نظر بنده بهتر بود در مراسمی خاص از استاد فاروقی تجلیل به عمل می آمد.
پاسخ دهید
مراسم زیبایی بود به عنوان شهر وندی سپاسگزارم از ریاست محترم دانشگاه پیام نور سقز و تمام پرسنل محترم آن دانشگاه و تمام کسانی که برای این مراسم زحمت کشیدن . و حضور استاد فاروقی هم از صمیم قلب تبریک عرض مینمایم واز خدا خواهانم که بهش سلامتی عنایت بفر ماید .همه چیز خوب بود ولی متاسفانه سیستم صوتی مشکل داشت و صحبتها برای میهمانانی که آخر سالن نشسته بودند مفهوم نبود و.شار نیوز هم گزارش زیبایی تهیه نموده دست خوش
پاسخ دهید
سلام
همزمانی تجلیل از استاد فاروقی با تقدیر از روسای دانشگاه های سقز و بانه اقرامی مناسب بود؛ امید است این مراسمات ادامه و نقاط قوت آنها با حمایت همه تقویت شود
پاسخ دهید
زور سپاسی هه مو به ر یوبه رانی ئه م مراسیمه ئه که م به تایبه ت ز انکوی و پیام نور ودوکتور ئه مین پور هیوای سه رکه وتن بو ماموستا فاروقی ده که ین وئیشه لا هه ر به رده وام بیت نمونه ی ئه م جور پیاوه ماندونه ناسانه زور بیت له شاره که مان ده ستی ئیوه ش خوش بیت زور خوشه به گه شه پیدان به ئه م مراسیمانه فه رهنگ ومیژومان به هه موان بناسینین سه رکه وتو بن
پاسخ دهید
سخنرانی آقای ساحبی خیلی مایه ی تاسف بود . با این سن و سال چه لزومی داشت اینقدر از مسئولان و روسای دانشگاه ها تمجید کردن
پاسخ دهید
مگه غیر این است که افرادی مانند آقای یزدانی و بقیه ی روسای دانشگاه سهم بسزایی در اعتلای فرهنگ و علم در سقز داشته اند. مگر همین پیام نور که بانی برگزاری چنین مراسمی بود حاصل زحمت این عزیزان بوده است
پاسخ دهید
جناب اخوان از 20 دقیقه سخنرانی 10 دقیقه اش مناجات بود و صدانمایی بود نه سخنرانی .
پاسخ دهید
اگه ممکنه عکسای بیشتری بذارید!!!!! گزارش تصویری خیلی ضعیف بود!
پاسخ دهید
سڵاوتان لێ بێ شار نیوز، ئەرێ ئەو سێوی مێخەکڕێژە بە تایبەت لە هەرێمی کوردستانەوە هێناوتانە یان لە سەقزیش دەست دەکەوێ
پاسخ دهید
سپاس و پی زانین بو هه مو ئه ندامانی شارنیوز
ریپورتاژ یکی جوان و رازاوه بوو
ئاواتمه ئه م کاره جوانه بو هه مو گه وره پیاوان و ژنانی ناوداری سه قزی له هه مو بواره کان ببینین
سه رکه و تو بن و پیروز
پاسخ دهید
جالب بود.
از انعكاس شما بسیار سپاسگزاریم
پاسخ دهید
خوش بیت بو ئه و هه واله کات به کاته تان،
زور جیی شانازیه هیوا دارم له مانگ و سالهای داهاتوودا وه ک چون له ماموستا عومه ری فارووقی ریز گیرا ئه وه ها ئیمه بین ئا به م جوره ری و ره سمه، له گه وره پیاوانی شاری و ته نانه ت دیهاته کانیشمان ریز بگرین.
پاسخ دهید
سلام
کار ارزنده ای بود. انشالله که بردوام باشد ولی متاسفانه زحمات روسای دانشگاه پیام نور در حاشیه قرار گرفت.
پاسخ دهید
سڵاو و ڕێز.رێزگرتن و پێزانین هێمای مرۆڤبوونێکه بهرهو پێگهیشتن پلهپله سهردهکهوێ.بهڵام سهد جار به داخهوه که لهم کارهی زانستگای”پهیامی نوور”کاک عومهری لای پێزانان خۆشهویست بوو بهئامرازی بۆ بڕێ بهرنامهی نمایشی ڕێز له پله و جێگهی “مهعلیم”.تهنانهت خۆیان فهرموویان”شایهد ئهم ههمووه خهڵکه لهبهر من نههاتوون؛ له بهر ڕۆژی مهعلیم هاتوون”
با بزانین:”ههر بناوانێ بۆ خوا ههڵی نهبهستی ئاو دهیبا.”
پاسخ دهید
باسلام و تبریک به استاد فاروقی. و تشکر از شارنیوز برای پوشش خبری مناسب از دکتر علیرضا شریفی و همکاران وی در دانشگاه پیام نور سقز صمیمانه تشکر میکنم اقدامی مناسب بود و از قدیمی ترین دانشگاه سقز همین انتظار وجود دارد امیدوارم همشهریان. قدر این اقدام شایسته را بدانند و تخریب نکنند بلکه تشویق کنند
پاسخ دهید
سپاس و زور ریز بو ماموستای خوشه ویست کاک عومر فاروقی وسپاس بو شار نیوز و سپاس بو زانکوی په یام نوور.به هیوای ریز گرتن له گوره پیاوان و ژنان دیکه ی شاره که مان تاکو له ناومانن ریز یان گرین.
پاسخ دهید