بیانیه مهندس میر حسین موسوی در مورد اقوام ایرانی منتشر شد
مهندس میر حسین موسوی طی بیانیه ای راهبرد های خود را در مورد اقوام ایرانی اعلام کرد. متن کامل بیانیه به شرح زیر است:
ايران، سرزميني بزرگ با تنوع اقليمي و اقوام گوناگون ميباشد. كشوري كه در عين تنوع و رنگارنگي از پيوستگي و يكپارچگي برخوردار است. فرهنگ و تمدن ايراني و اسلامی محصول تعامل همه ايرانيان است و بويژه سهم اقوام ايراني با تمام گوناگوني هايشان در اين فرهنگسازي انكارناپذير است. عليرغم همزيستي مسالمتآميز و تاريخي ايرانيان و وجود همبستگي اجتماعي متأسفانه در بخشهايي از كشور كه محل استقرار اقوام است با مشكلات خاصي روبرو هستيم.
از دير باز اكثر مناطق دور دست و مرزي كشور عليرغم برخورداري از منابع طبيعي سرشار و موقعيت ويژه جغرافيايي و بهرهمندي از نعمت مرزهاي آبي و خاكي، در رتبههاي پايين توسعه و در معرض شكافهاي اقتصادي و اجتماعي و محروميتها و محدوديتها قرار داشتهاند. با وجودتمامي آرمانهاي عدالتخواهانه انقلاب اسلامي اين شكافها و تأخير در توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق مرزی ، این مناطق هنوز نتوانسته است در شأن جمهوری اسلامی ایران توسعه یابند.
مطالبات اقوام ايراني از مطالبات تاريخي مردم ايران يعني استقلال، آزادي، برابري و پيشرفت در پرتو اسلام و معنويت جدا نيست. ولي آنها علاوه بر عقبماندگيهاي اقتصادي و توسعهاي، از برخی نابرابريها نيزرنج ميبرند. اين خواسته ها را مي توان به طور خلاصه در 3 دسته ذيل تقسيمبندي کرد.
1. توزيع عادلانه ثروت؛
2. امكان مشاركت در قدرت و مناصب مديريتي كشور؛
3. منزلت برابر اجتماعی و فرهنگی.
توجه به مطالبات بر حق اقوام كه تمامي آنها در متن قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ملحوظ شده است، همبستگي ، وحدت ملي و امنيت ملي را تقویت می نماید. يکي از مهمترين عواملي که در اصلاح وضع موجود مؤثر می باشد بازنگری در نوع تفكر مديريت كشور نسبت به اقوام است. اين رویکرد متناسب با اصل نوزدهم قانون اساسي است که با تأسي از آية 13 سورة حجرات تأكيد ميكند «مردم ايران از هر قوم و قبيله كه باشند از حقوق مساوي برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اينها سبب امتياز نخواهد بود.»
توجه معقول و برنامهريزي شده به مسائل و مشکلات این مناطق همراه با پرهيز از دامن زدن به مطالبات دور از ذهن و برآوردن خواسته هاي اقوام در چارچوب قانون اساسي كه ظرفيتهاي زيادي دارد. در برنامه های آینده اینجانب گنجانیده خواهد شد.
تصویری از موقعیت کنونی در برخی از مناطق قومی ایران
1. وجود بيعدالتي اقتصادي
برخوردار نبودن از منابع و فرصتهاي اقتصادي برابر نسبت به ساير مناطق كشور؛
2. احساس تبعيض منزلتي
برخوردار نبودن از منزلت اجتماعي برابر با ديگر شهروندان، موضع گیری نامناسب در برخی از رسانههاي جمعي از جمله برنامههاي تلويزيوني، فيلمهاي سينمايي، مناسبات اجتماعي؛
3. وجود تبعيض سياسي
برخوردار نبودن از امتيازات برابر و مساوي با ديگر شهروندان در دسترسي به مناصب (مديريتي) و اداره امور كشور بويژه در مورد هموطنان سني مذهب؛
4. احساس تبعيض فرهنگي
تعلل در اجرای کامل برخی از اصول قانون اساسی نظیر اصل 15 و 12 .
راهبردها و سياستها
1. تأمين مطالبات قانوني اقوام در چارچوب قانون اساسي (اصول 12، 15، 48 و100)؛
2. باور به تنوع قومي در ايران و نگاه فرصتمحور به اقوام ايراني به عنوان يك پديده خدادادي؛
3. تهیه و تصویب لایحه مربوط به توسعه وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا به نحوی که الگوی مطلوب مدیریت قومی در ایران را امکانپذیر گرداند؛
4. توسعه متوازن اقتصادي و اجتماعی در مناطق قومی و مرزی طي يك برنامه مشخص جهشي و مدتدار همراه بااولوِيت اجراي برنامه بازسازي و توسعه همه جانبه مناطق آسيب ديده از جنگ در غرب و جنوب كشور؛
5. طرح توسعه محور شرق کشور شامل استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان با استفاده از فرصت و نعمت مرزهای آبی و خاکی آن خطه
6. ضرورت تقويت اعتماد، مشاركت و رضايت ميان حاكميت و اقوام از طريق توزيع عادلانه ثروت، قدرت و منزلت؛
7. پرهيز جدي از تحريك و توهين فرهنگي، اجتماعي و مذهبي اقوام ايراني ؛
8. مشاركت اقوام و مذاهب در عرصههاي تصميمگيري ملي و ايجاد احساس خودي دانستن ایشان و باور به نقش مؤثر آنان در سطح ملي؛
9. حذف موانع گزينشي براي ورود به نهادها و سازمان های مختلف ؛
10. ايجاد فرصتهاي آموزشي برابر همراه با حمايتهاي ويژه و جلوگيري از طرحهايي مانند بوميگزيني در دانشگاهها؛
11. ارائه فرصت به شايستگان و تحصيل كردگان اهل سنت براي تصدي مشاغل اداری و مديريتي در سطوح مختلف .
12. دفاع از استقلال تعلیم و تربیت در مدارس دینی اهل سنت مطابق اصل 12 قانون اساسی.
امید است توسعه اقتصادی و اجتماعی متوازن و پایدار ایران اسلامی در سایه شعار ایران پیشرفته با قانون، عدالت وآزادی با مشارکت همه اقوام ایرانی محقق گردد.
میر حسین موسویکد خبر:
3398
به راستی جای بسی خوشحالی است که شخصی از یک اقلیت قومی ایران در عرصه سیاسی کشور وارد شده ودر حالیکه اکثریت جناح اصلاح طلب وحتی عده ای از جناح تمامیت خواه ازاوحمایت کرده اندآگاهانه در یک بیانیه ی رسمی مطالبات قانونی اقوام ایرانی را محترم می شمارد ومتعهد می شود تا خواست های قانونی آنها رامحقق نماید.من انسان خوش بین و زودباوری نیستم تابا دیدن این حداقل ذوق زده شوم وخوشحالیم را ابراز نمایم ولی با توجه به پی گیری دو دهه تحولات ایران وکردستان وجهان به این مساله که آقای موسوی مطرح نموده اند بادیدی مثبت می نگرم.
دراین بیانیه به گونه ای بی سابقه صریحا به بی عدالتی وتبعیض منزلتی ،سیاسی،فرهنگی ای که در طی این30سال وحتی حالا نسبت به اقلیت های قومی ایران روا داشته شده است و هم اکنون نیز وجود دارد از زبان یکی از شخصیت های نظام جمهوری اسلامی اشاره شده است واین را می توان نقطه عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی دانست که نشان از حاکم شدن فضای عقلانی، حداقل بربخشی از (خودی) های جمهوری اسلامی است که مطالبات اقوام ایرانی را همیشه تهدید می شماردوخواستاران این مطالبات را جیره خوار اجانب.
تمام 12بند این بیانیه حرف دل همه ی افراد میانه رو اقوام ایرانی است وباید به آقای موسوی که چنین بیانیه ای را امضا کرده اند احسنت گفت.خصوصا بند3که می گوید:(تهیه و تصویب لایحه مربوط به توسعه وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا به نحوی که الگوی مطلوب مدیریت قومی در ایران را امکانپذیر گرداند)؛که به گونه ای به کاربستن تجربه ی دولت مردان ترکیه است و می تواند در فضای بسته ی موجود بسیار کارساز باشد.ویا بند 9که صراحتا وبدون هیچ اماواگری به حذف گزینش اشاره می کند که خود اعتراف به اجحاف هایی است که در طی این سه دهه بر اقوام ایرانی روا داشته اند.
پاسخ دهید
خدا کنه این دروغها راست باشه !!
پاسخ دهید
ئه م به یانییه هیچ شتیکی تازه ی تیدا نه بوو و هه مووی ئه م شتانه له کای هه لبژاردن دینه به ر باس و پاشان له بیری هه مووی کار به ده ستان ده چنه وه ،هیوادارم خه لک فریوی ئه م بیانییه نه خون.
پاسخ دهید
ازاین وعده های تکراری گوشمون پره ………… ول کنید زیاد جدی نگیرید.
پاسخ دهید
همه از اين وعده وعيد ها مي دهند ولي به محض اين كه خرشان از پل گذشت همه چيز را فراموش مي كنند . آيا تاريخ تكرار نمي شود ؟
پاسخ دهید
انشاا… مردم ایران بخصوص مردم استان کردستان به جایگاه واقعی خود در سطح جهان و منطقه برسند به امید فردایی روشن برای مردم خوب شهرستان سقز
با تشکر از شما
پاسخ دهید
har dore az in harfa mizanan vali khoda ro shokrrrrr ma ye goshemon dare yeki darvazeeeee chon goshemon az in harfa poreeeeeeeee
پاسخ دهید
درو ديوار همهء شهرها وحتي روستاها آكنده از شعارهاي رنگارنگ وبزك كرده ميباشد. همهءكانديداها هم براي تملك آراي مردم بدوا متوسل به اظهارات اينچنيني ميشوند.جناب موسوي عزيز عليرغم ارادتي كه در سفر زيارتي به سرزمين حجاز به شما وهمراهانتان پيدا كردم اعتبار روءساي جمهوررا در عمل به وعده ها وقول وقرارهاي قبل از تصدي پستشان ميدانم و برخورداري از شهامت كافي در افشاي اصحاب داراي زر وزور كه مطالبات مردم را درراستاي منافع خود مصادره ميكنند.مطمئن باشيد باپيروي ازاين خصائص امنيت رواني فضاي كشوررا معطر -واحساس همبستگي ملي را متبلور ميسازد.
پاسخ دهید
لقمان راگفتند:عالم بی عمل به چه ماند؟گفت به زنبور بی عسل
پاسخ دهید
هر دم از این باغ بری می رسد. بی خبری می رود باخبری می رسد. از پس آن پرده رنگین کمان. تازه تر از تازه تری می رسد. گر چه عمر دشمن ذاتی اوست.
با علم یا عمری می رسد!
پاسخ دهید
یک پیشنهاد سازنده :
شفاف سازی و اطلاع رسانی درست ، جلو هر گونه اعتراض و شبهه افکنی به نتیجه انتخابات را می گیرد اساسی ترین راه این است که ستاد انتخابات مستقر در وزارت کشور کلیه فایلهای ارسالی از حوزه های اخذ رای (فرم 22 ) را در یک سی دی یا لوح فشرده در اختیار متقاضیان و افراد قرار دهد تا آنها نیز شخصاً با جمع کردن نتیجه آرا در کلیه حوزه های اخد رای به نتایج اعلام شده از سوی وزارت کشور مطمئن شوند و این منطقی ترین راه حل است. موفق باشید.
پاسخ دهید
جناب آقای موسوی اگر در انتخابات به تنهایی و بدون همایت آقایان خاتمی و رفسنجانی شرکت می کردید با 37000000 رای نفر اول می شدید ولی حیف
پاسخ دهید
برو قانون گریز
پاسخ دهید
ميرحسين خودشو با حمايت ديگران خار كرد، ماهمگي ميرحسين مستقل رادوست داريم ! بنده خوب خدا مير حسين مستقل باش باز هم دوستت داريم!
پاسخ دهید