فرصتطلبی و سودجویی

هدف اصلی از فعالیت سیاسی، دستیابی به نقشهای سیاسی یا اثرگذاری بر آنهاست. بر این اساس طبیعی است به هنگام تغییرات سیاسی و جابهجایی مسالمتآمیز در عرصهی قدرت که عموماً از طریق انتخابات و فرآیندهای مشابه و مرتبط با آن صورت میگیرد گروهها و احزاب سیاسی پیروز برای تحقق آنچه به مردم وعده داده و برنامه هایی که اعلام کرده اند به دنبال انجام تغییرات و کسب بیشترین نقشهای سیاسی باشند. در ایران نیز اگرچه به دلیل عدم رشد طبیعی احزاب و نهادهای سیاسی مستقل، شیوههای انتقال یا دست به دست شدن قدرت کاملاً دمکراتیک نیست اما پس از برگزاری انتخاباتها و به قدرت رسیدن شخص و جریان سیاسی جدید، در میان مردم و فعالان سیاسی، انتظارات وسیعی در مورد تغییر افرادی که نقشهای سیاسی مهم را بر عهده دارند شکل میگیرد که این انتظار تا حد زیادی طبیعی و موجه نیز هست. مثلاً بعد از انتخابات ریاستجمهوری این انتظار در میان بخش وسیعی از مردم یا طرفداران جریان سیاسی به قدرت رسیده وجود دارد که دولت در اولین فرصت و قبل از هر کار دیگری نسبت به تغییر مدیران اقدام کرده و نیروهای اجرایی جدید و همراه با خود را جایگزین نماید. در چنین حالتی، بیشتر مدیران قبلی و کسانی که دارای عزت نفس، اخلاق کاری، انصاف و اعتقاد به رأی و نظر مردم هستند، معمولاً پیام جامعه را دریافته و داوطلبانه از منصب خود کناره میگیرند تا راه را برای حضور دیگران هموار سازند. به عنوان مثال در پایان دولت سیدمحمد خاتمی، بسیاری از مدیران دولت اصلاحات بلافاصله و پس از اعلام نتایج از سمتهای خود استعفا دادند تا زمینه را برای حضور نیروهای موافق دولت جدید فراهم کرده باشند؛ حرکت سیاسی دمکراتیک و قابل تحسینی که در صورت تداوم میتوانست به یک عُرف تبدیل شود، اما این کنش اخلاقی و دمکراتیک نه تنها در پایان دولت احمدینژاد ادامه نیافت بلکه حتی بسیاری از مدیران دولت مهرورزی به بهانههای مختلف و با توسل به بدترین شیوههای ممکن از واگذاری پُستهای خود امتناع کرده یا به دلایل واهی این جابهجاییها را به تأخیر میاندازند.
پس از انتخابات اخیر ریاستجمهوری، بخش وسیعی از افراد و گروههایی که به حسن روحانی رأی داده و یا در ستادهای انتخاباتی این چهرهی سیاسی میانهرو فعال بودهاند خواهان تغییرات سریع و محسوس در سطوح مختلف مدیریتی و به دنبال آن، تحقق وعدههای دوران تبلیغات انتخاباتی هستند. علیرغم موجه بودن این خواسته، به نظر میرسد دولت روحانی آنچنان که باید و شاید در این زمینه سرعت و همت به خرج نداده و یا بعضاً مدیرانی را منصوب نمودهاست که با روح کلی برنامه هایی که در ابتدای انتخابات مطرح میکرد، سازگار و همراه نیستند. بیتردید نزدیکان رئیسجمهور و شاید مجموعه ی دولت، برای این کار دلایلی دارند که بخش قابل توجهی از آنها نیز درست و در یک فضای منطقی قابل درک به نظر میرسند. اما آنچه برخلاف گذشته و به شکل نگران کنندهای در این دوره رواج یافته دخالت بیش از حد تعدادی از نمایندگان مجلس در عزل و نصب مدیران قوه ی مجریه است. با توجه به اینکه بخش قابل ملاحظهای از مجلس کنونی در اختیار جریان مخالف دولت است و تعداد اندکی از افراطیون نیز به بهانههای واهی و مُضحک در آن صحنهگردانی میکنند تا به یکی از اهداف اصلیشان که متوقف کردن گفتگوهای منتهی به حل مسئلهی هستهای است، دست بیابند، دولت به منظور احترام به مجلس و نشان دادن عزم خود برای اجرای قانون، راه تعامل با این نهاد را در پیش گرفته و تلاش میکند از درگیری مستقیم با قوهی قانونگذاری کشور پرهیز کرده و وضعیت موجود را تا پایان گفتگوهای هستهای و انتخابات مجلس آینده مدیریت کند؛ تعامل ناخواستهای که متأسفانه برخی از نمایندگان مجلس به بدترین شکل ممکن از آن سؤاستفاده کرده و در جهت اعمال فشار بر دولت و گسترش منافع شخصی خود و اطرافیانشان مورد بهرهبرداری قرار دادهاند. جالب اینکه تعداد زیادی از این نمایندگان در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 از مخالفان حسن روحانی بودند و در حال حاضر نیز هیچ اعتقادی به برنامهها و سیاستهای او ندارند. آنگونه که پیداست برخی از این نمایندگان وظایف و کارهای اصلی خود را در مجلس رها کرده و به دنبال قالب کردن اطرافیان و نیروهای نزدیک به خود در پُستهای مدیریتی حوزههای انتخابیشان هستند؛ موضوعی که در مناطق کُردنشین و خصوصاً استان کُردستان وضوح بسیار بالایی دارد و آخرین نمونهی آن نیز انتشار نامهی چهار نفر از نمایندگان استان کُردستان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که از وی خواسته بودند یکی از مدیران دولت احمدینژاد را که اتفاقاً غیربومی است و کارنامهی رنگینی در زمینهی نادیده گرفتن و حذف نیروهای میانه رو و ارائهی آمارهای رؤیایی دارد به عنوان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کُردستان منصوب نماید. جالب اینکه همین نمایندگان در مواجهه با افکار عمومی، خود را از طرفداران سرسخت بهکارگیری نیروهای بومی و اهل سنت معرفی میکنند. بیشک تداوم این وضعیت خطرناک و تبدیل شدن آن به یک رویه، در آینده می تواند عواقب بدی برای جامعه و فضای سیاسی داشته باشد که در اینجا به صورت مختصر به برخی از این آسیبها اشاره میکنیم:
1 – یکی از اصلیترین بنیادهای نظامهای سیاسی دموکراتیک اصل تفکیک قواست که در قانون اساسی ایران نیز صراحتاً مورد تأکید قرار گرفتهاست و بدون آن تحقق دموکراسی غیرممکن می-شود. دخالت روزافزون نمایندگان مجلس در عزل و نصب ها، نقل و انتقالها و حتی امور استخدامی کشور، از این منظر و برای کسانی که نظم دموکراتیک را می پسندند و به اصل تفکیک قوا باور دارند، نگران کنندهاست. دخالتی که در صورت تداوم میتواند استقلال هر سه قوهی حاکم در کشور را تهدید و مخدوش کرده و به نوعی آشفتگی منتهی شود.
2 – بر اساس قانون، مهمترین وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی «قانونگذاری» و «نظارت» است، وظایفی که مردم نیز بر اساس آنها وکلای خود را انتخاب میکنند تا با اتخاذ بهترین تصمیمها و تصویب مناسبترین قانونها و همچنین نظارت دقیق بر عملکرد نهادهای دولتی و حکومتی از تضییع حقوقشان جلوگیری نمایند؛ وظایفی که ظاهراً برخی از بزرگواران راهیافته به این نهاد قانونگذاری علاقهای به آن ندارند و دخالت در کارهای دولت و پیدا کردن پُست برای دوستان و نزدیکانشان را به این وظایف سنگین ترجیح میدهند. لازم به یادآوری است که دخالت در عزل و نصبها، ماهیت نظارت بر عملکرد مسئولین را نیز که از حقوق نمایندگان است تضعیف میکند. بهراستی یک نماینده چگونه میتواند به عنوان برگزیدهی مردم بر عملکرد مدیرانی نظارت کند که شایستگی و شرایط لازم را ندارند و خود او در انتصاب آنها نقش مستقیم داشتهاست؟
3 – چنین دخالتهایی علاوه بر اینکه غیراخلاقی است باعث از بین رفتن تساوی و عدالت در دستیابی به فرصتهای سیاسی نیز خواهدشد. افراد زیادی در جامعهی ما زندگی میکنند که هم تخصصها و تحصیلات لازم و هم تجربه و شناخت کافی برای حضور در پُستهای مدیریتی را دارا هستند اما صرفاً به دلیل عدم همراهی با برخی نمایندگان و یا منتقد بودن، این شانس را از دست داده و جامعه نیز از توانایی و خدمات آنان محروم شدهاست. موضوعی که در ماههای گذشته مصادیق آن در عرصههای مدیریتی به وضوح دیده میشود و مشکلات و بحرانهای زیادی نیز ایجاد کردهاست. علاوه بر این، باید این سئوال اساسی را نیز مطرح کرد که آیا نمایندهای که در عزل و نصب مدیران دخالت داشته و نیروهای وابسته به خود را به قدرت رساندهاست در زمان انتخابات از امکانات مساوی با رقیبان برخوردار خواهد بود و با این دخالتها زمینهی تخلفات انتخاباتی را فراهم نخواهدکرد؟
4 – دخالتهای یادشده علاوه بر آسیبهای مورد اشاره مانع تحقق برنامه های رئیسجمهور و دولتی خواهدشد که مردم بهصورت آگاهانه به آن رأی دادهاند. مسئول یا مدیری که با تلاش نماینده به منصبی رسیده است بیش از آنکه خود را مدیون دولت و ملزم به اجرای برنامههای آن بداند در خدمت نیات و اهداف نماینده خواهدبود و برنامههای او را اجرا خواهدکرد.
مطمئناً آسیبهای این کنش غیراخلاقی و غیرقانونی تنها به موارد ذکر شده در بالا محدود نخواهد شد. به همین دلیل لازم است تا فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جامعه با حضور قویتر در عرصه و نظارت دقیقتر خود بر عملکرد نمایندگان مجلس مانعِ تداوم چنین سؤاستفادهها و فرصتطلبیهایی شوند.
منبع:جامعه کردستان
کد خبر: 8552
مثل همیشه قلم روان و متنی علمی و تاثیرگذار باشد که نماینده سقز بخوانند و عمل کنند
پاسخ دهید
لازم است که به عرض رسانده شود که دخالتهاى نماينده محترم شهرمان در همين زمينه خلاصه نشده و از همان ابتدا ساز دخالت در امور اجرايى استان را نواختند. تا جايى که استاندار قبلى به همه آنها گفت شما تازه به دوران رسيده هستيد. الىته در حضور خودشان که در نهايت نتوانستند دم برآورند.
نمونه اين دخالتها را مى توان در مديرىت آموزش و پرورش بانه و اداره بهزيستى سقز و آموزشکده فنى سقز مشاهده کرد.
پاسخ دهید
يک نمونه بارز از نکته سنجى آقاى بيگلرى همين بس که در انتخابات رياست جمهورى جانب کانديداى اصولگرا را گرفتند . ولى بعد از پيروزى ايشان زمانى که ويژه نامه پيگيرى هايشان را روانه ادارات و مدارس نمودند از رنگ بنفش و تيتر تدبير روشن کمال بهره را بردند.
آقاى بيگلرى درست است که در اين سرزمين کسانى بودند که تقسيم سيب زمينى راى کسب مى کردند ولى شما حداقل براى قشر تحصيل کرده شعور منظور بفرماييد.
اصولگرايي وصله ناجورى براى کرد و کردستانيست.
البته به عنوان يک فرد سياسى مى توان چيزى گفت و به آن عمل نکرد اما به عنوان ىک مسلمان که در حضور جمعدر سالن ارشاد براى ظهور امام زمان دعا مى کند خير.
پاسخ دهید
عنوان و متن بسیار جالبی بود متاسفانه انهایی که باید پند گیرند پند نمیگیرند من که از اقدامات اقای محسن بیگلری راضی نیستم جناب شارنیوز تورو خدا سانسور نکن و بذار نماینده محترم بدانند مردم اقداماتش را زیر نظر دارند شهر سقز و بانه تنها خواهرزاده و برادر و عموی محترم و بعضی هم باندی های وی نیستند . به فکر استخدام و بکارگیری نیروهای توانمند باشند یا چه بسا بهتر باشد اصلا دخالت نکنند
پاسخ دهید
احسنت. اشارات به جایی به موارد مهم و بایدها و نبایدهای کار نماینده کرده اید.
متاسفانه برخی از کسانی که با رای مردم انتخاب میشوند، به جای اینکه وامدار مردم باشند، متاسفانه خود را مدیون و بدهکار افراد و یا دسته ای خاص میدانند و دور و بر این منتخبان چنان محشون از افراد سودجو و منفعت طلب و مجیز گوی است که آنان را دچار توهم “خود زیرک پنداری” کرده و باعث اقدامات نسنجیده ای همچون امضای نامه ی اخیر توسط نماینده ی شهرمان میشود.
پاسخ دهید
ایشان هدفی جز انتخابات آینده مجلس ندارند،و در حال چینش مدیران برای انتخابات هستند، ایشان از اصولگراهای سقز بوده و به انتخاب مردم در انتخابات ریاست جمهوری کوچکترین اعتقادی ندارند.
اگه اعضای ستاد آقای روحانی بتوانند فرمانداری را از جنس تدبیر و امید بیابند دست و پای خیلی ها بسته خواهد شد . لطفا با این آق وارد معمله نشوید.
پاسخ دهید
ایشان در مقابل اعتراضات فرهنگیان جز سکوت چیز دیگری انجام نداده اند و درمقابل به فکر پیدا کردن پستی نان و آبدار برای این اصول گرای دولت مهرورز هستند . آهای آقا شما نماینده ما هستی یا اصولگرایان.
پاسخ دهید
اقای بیگلری از نمایندگان اصولگرای مجلس است که هیج اعتقادی به برنامه های آقای روحانی ندارد.ایشان رسما از قالیباف حمایت کردند.متاسفانه انتخابات در سقز بر پایه احساس و قوم گرایی است و گر نه افراد با لیاقت تری به مجلس راه میافتند.کارشناسی ارشد محیط زیست (رشته تحصیلی آقای بیگلری)هیج تناسبی با وظایف نمایندگی مجلس ندارد.
پاسخ دهید
نمایندگان مجلس؛
طبق اصول 71 تا 99 قانون اساسی، وظیفه نمایندگان مجلس، قانون گذاری است. هرچند طبق اصل 76 “مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد.” اما نکته اینجاست که نمایندگان بصورت انفرادی، حق تحقیق و تفحص ندارند و این کار از حقوق خاصه ی مجلس است.(!) اما نمایندگان خوششان می آید که در همه امور حوزه انتخابیه خود ورود کنند حتی اگر آن امرطبق قانون در حوزه صلاحیت های فرماندار یا دستگاه قضا، باشد. هرچند نماینده محترم شهرمان حضور چشم گیری در امر قانون گذاری در بهارستان دارد!!!! (که آن هم انصافاً ندار)، اما نگرانی از این است که فردا ، ایشان نیز خود را “رهبر شهر” بنامد!!
یکی از آثار جامعه شناختی سیاسی این روند، این است که بخشی از وقت و انرژی یک نماینده صرف پیدا کردن منصب مناسب برای اطرافیانی باشد که در پیروزی او در انتخابات نقشی داشته اند و یا قول داده اند که نقش داشته باشند ، که پرداختن به آن، نماینده را از نگاه کارشناسانه و عمیق به امر مهم قانونگذاری باز می دارد. از سوی دیگر باعث می شود انسانهای صالح هر جامعه که به حق، صلاحیت نمایندگی مردم را دارند، بخاطر فرار از این لابی گری های غیر اخلاقی و تقسیم غنایم!!، از ورود به عرصه انتخابات خودداری کنند که این خلاف شایسته سالاری بوده و در دراز مدت، تبعات ناگواری دارد.
و درباره ی فرمانداران؛
وظیفه اصلی فرمانداران نظارت بر اجرای قوانین، در محدوده شهرستان است. و وظایف اجرایی آنان منحصر در اجرای انتخابات است. طبق مصوبه شورای عالی اداری رؤسا و مسئولين ادارات، با هماهنگي فرماندار منصوب ميشوند. (2) از این ماده استنباط می شود که حتی فرمانداران رأسا حق انتخاب مسئولین ادارات را ندارند بلکه با آنها هماهنگی می شود. درحالیکه رئیس جمهور طبق اصل 113 مسئول اجرای قانون اساسی است و رأسا همه مسئولین اجرایی را نصب میکند. از سوی دیگر در یک فرایند دمکراتیک با رأی مستقیم مردم انتخاب می شود.(3) در حالیکه نصب و عزل فرمانداران با پيشنهاد استاندار و تاييدو حكم وزير كشور خواهدبود.(4) رئیس جمهور اختیاراتی از قبیل امضای توافقنامه های بین المللی، تأیید استوارنامه سفیران، توشیح قوانین، اعطای نشان های دولتی و بسیاری امور دیگر را دارد که فرمانداران، آن اختیارات و صلاحیت ها را حتی در مقیاس شهرستانی ندارند. لذا این توهمی بیش نیست که فرماندار را رئیس جمهور شهر بدانیم. البته گاهی این توهم آقای فرماندار ، ضررش از خود فرد فراتر رفته و دامنگیر همه ی شهر میشود.
پاسخ دهید
نمایندگان مجلس؛
طبق اصول ۷۱ تا ۹۹ قانون اساسی، وظیفه نمایندگان مجلس، قانون گذاری است. هرچند طبق اصل ۷۶ “مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد.” اما نکته اینجاست که نمایندگان بصورت انفرادی، حق تحقیق و تفحص ندارند و این کار از حقوق خاصه ی مجلس است.(!) اما نمایندگان خوششان می آید که در همه امور حوزه انتخابیه خود ورود کنند حتی اگر آن امرطبق قانون در حوزه صلاحیت های فرماندار یا دستگاه قضا، باشد. هرچند نماینده محترم شهرمان حضور چشم گیری در امر قانون گذاری در بهارستان دارد!!!! (که آن هم انصافاً ندارد)، اما نگرانی از این است که فردا ، ایشان نیز خود را “خدای شهر” بنامد!!
یکی از آثار جامعه شناختی سیاسی این روند، این است که بخشی از وقت و انرژی یک نماینده صرف پیدا کردن منصب مناسب برای اطرافیانی باشد که در پیروزی او در انتخابات نقشی داشته اند و یا قول داده اند که نقش داشته باشند ، که پرداختن به آن، نماینده را از نگاه کارشناسانه و عمیق به امر مهم قانونگذاری باز می دارد. از سوی دیگر باعث می شود انسانهای صالح هر جامعه که به حق، صلاحیت نمایندگی مردم را دارند، بخاطر فرار از این لابی گری های غیر اخلاقی و تقسیم غنایم!!، از ورود به عرصه انتخابات خودداری کنند که این خلاف شایسته سالاری بوده و در دراز مدت، تبعات ناگواری دارد.
و درباره ی فرمانداران؛
وظیفه اصلی فرمانداران نظارت بر اجرای قوانین، در محدوده شهرستان است. و وظایف اجرایی آنان منحصر در اجرای انتخابات است. طبق مصوبه شورای عالی اداری رؤسا و مسئولین ادارات، با هماهنگی فرماندار منصوب میشوند. (۲) از این ماده استنباط می شود که حتی فرمانداران رأسا حق انتخاب مسئولین ادارات را ندارند بلکه با آنها هماهنگی می شود. درحالیکه رئیس جمهور طبق اصل ۱۱۳ مسئول اجرای قانون اساسی است و رأسا همه مسئولین اجرایی را نصب میکند. از سوی دیگر در یک فرایند دمکراتیک با رأی مستقیم مردم انتخاب می شود.(۳) در حالیکه نصب و عزل فرمانداران با پیشنهاد استاندار و تاییدو حکم وزیر کشور خواهدبود.(۴) رئیس جمهور اختیاراتی از قبیل امضای توافقنامه های بین المللی، تأیید استوارنامه سفیران، توشیح قوانین، اعطای نشان های دولتی و بسیاری امور دیگر را دارد که فرمانداران، آن اختیارات و صلاحیت ها را حتی در مقیاس شهرستانی ندارند. لذا این توهمی بیش نیست که فرماندار را رئیس جمهور شهر بدانیم. البته گاهی این توهم آقای فرماندار ، ضررش از خود فرد فراتر رفته و دامنگیر همه ی شهر میشود.
پاسخ دهید
جناب توکلی با سلام:بی شک با این تحلیل دقیق وموشکافانه جایی برای اضافه کردن مطلب نیستٰ اما در تایید فرمایشات حضرتعالی باید گفت که طبق هماهنگیهای دفتر این بزرگواران قرار بود بعد از حدود 700روز حضور در مجلس ،تفقدی نیز بر وضعیت نابسامان ارگانهای فرهنگی داشته ودیدار ی با هنرمندان شهرستان مورد تملک این حضرات داشته باشندٰاما متاسفانه ودر کمال ناباوری در جلسه حضور نیافته وبا وجود اینکه شخصا وحضورا قول حضور را به هنرمندان داده بودند،در کمال ناباوری حضور نیافته وبا وجود حضور تمامی مسولین انجمنهای تابعه وهنرمندان منتخب بدون هیچگونه اطلاع رسانی قبلی درجلسه حضور نیافته واساساهنرمندان را”قال گذاشته” وباز هنرمندان را مایوس نمودند.این نماینده محترم فرهنگی متاسفانه بجای” حل مشکلات”اساسا تبحر ویژه ای در پاک کردن صورت مساله دارند وهرکه را که در تیم ایشان نباشدبه بدترین وجه از صحنه رقابت پاک خواهد نمود،امید اینکه مردم شریف سقزدر انتخابات آتی دقت بیشتری در انتخاب وکیل خود در مجلس ،نماینده ای را از جنس خودشان به مجلس بفرستند نه از جنس حریف ،،،،،،
پاسخ دهید
سلام
جناب آقای بیگلری که قدرت خود را از رای مردم سقز گرفته است در حال حاضر دقیقا برخلاف تمام تعهدات خود و مصالح مردم سقز عمل میکند. ایشان در دوسال گذشته هیچگونه کاری انجام نداده است و فقط در پی ابقای مهره های سوخته ویا نصب اشخاص مورد نظر خویش میباشد
پاسخ دهید
باادب واحترام به دومتفکر باآبرووحرمت شهرمان آقایان امین پورودکترتوکلی.
یادمان باشدما عادت داریم برای امورمهم وتصمیمات سرنوشت ساززندگیمان با صرف کمترین تفکروانرژی تصمیم بگیریم.بخواهیم یانخواهیم دریک سیستم حکومتی می بایدتاحدی که به استقلال قوای سه گانه لطمه نخوردیک نماینده که به نوعی مدعی العموم محسوب می شود بتواند معقولانه تصمیمات دولت رابا ویژگی های محلی تطبیق دهدامامتأسفانه ماعادت داریم که یکی از انتخابات بسیار مهم (تعیین نماینده برای مجلس وشورای اسلامی شهر)را نه براساس سابقه، درایت،درستی وغیره بلکه براساس هیجان ،لآبالی گری،وتحت تاًثیر نوای بلند ومغزخراش آوازودهل برگزار کنیم وگاهی نتیجه این است که شاهدیم. لذالازم است قبل از هرچیز به خودآییم.
پاسخ دهید
دستتان درد نکند خیلی خوب بود. از یک طرف مدیر کرد و سنی می خواهند از یک طرف امثال فخری. معلم نیست به چه صراطی مستقیمند؟
پاسخ دهید
عزیزانم ماکُردها همیشه قدردان محبت دیگران به خودواطرافیانمان بوده ایم.نماینده ی ارزنده ما که گناه نکرده اند که قصدجبران زحمات وهمدلی یکی ازمسئولین فعلی رادرجریان انتخابات شورا دارند.یعنی می خواهید نماینده عزیز نمک بخورد ونمکدان بشکند.هیهات
پاسخ دهید
ضمن تقدیر و تشکر فراوان از این مطلب بسیار بارزش آقایان امین پور و توکلی از جریان اصلاحات گله دارم و آن اینکه حضورشان میان مردم کمرنگ است آنها باید پایگاه اجتماعی خود را به وسیله ی هرچه بیشتر با مردم بودن تقویت کنند و ایکاش همانطور که در مطالب فوق آمده اصلاح طلبان پستهایشان را خالی نمی کردند.
پاسخ دهید
از این شما دو بزرگوار تشکر میکنم. نامه به وزیر کشور همم خیلی خوب بود. بامید کارهای دیگر از شما هستیم.
پاسخ دهید
ده س خوش زور جوان بو
پاسخ دهید
این قصه سر دراز دارد.
از زمان حافظ هم بوده
واعظان کین جلوه در محراب و منبر میکنند
چون به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند.
شرم اور است اما حقیقت دارد
پاسخ دهید
از مقاله شما تشکر میکنم. امیدوارم قلمتان همچنان پایدار و پرتوان باشد. خیلی گویا و شفاف بود.
پاسخ دهید
آقای بیگلری نمک خورده نمیخواد نمکدون بشکنه!
همشهریان عزیز شماها قضاوت کنیدبه نظر شما زجردیده ها در شهری مثل سقز با این هم جوان تحصیل کرده آیا کسی باسوادتر و آشناتر به درد جوانان نبود که به عنوان مشاورجوان فرماندار انتخابش کنن
پاسخ دهید
متاسفانه فرماندار سقز نیز با شناخت از روحیه بیگلری موج سواری را بخوبی بازی میکند
پاسخ دهید
سلام
خوب نباید گلایه کرد فساد در این هشت سال گذشته با مدیران احمدی نژادی و نمایندگان اصولگرا عجین شده !!!!!!!!!!!
مدیر احمدی نژادی +نماینده اصول گرا = فساد وتباهی….
اصلاح طلبان نباید اجازه بدهند که نماینده بعدی شهرمان از جنس ، ناجنس اصولگرایی باشد. از اصلاح طلبان شهرمان می خواهم با نماینده اصولگرا سر کاندیدا برای انتخابات آینده معامله نکنند1
پاسخ دهید
سلام
براستي تجزيه و تحليل آقايان امين پور و توكلي جاي تقديروتشكر و قدرداني عمومي دارد ضمناً حضورپُررنگ اين روشنفكران بزرگوار مايه عزت وافتخار شهرمان سقز ميباشد
پاسخ دهید
مانمی دانیم چرا این اقایان درمدت زمان نمایندگی آقای حیدری حتی یک جمله هم درمورد ایشان ننوشتند حال چه شده است که هر روز فیل اشان میل هندوستان می کند وکامنت های موافق فوران
پاسخ دهید
ده س خوش وبژی بوروشن بیریتان یاخواله سه رئه وريگایه هه ربه رده وام بن
پاسخ دهید
امیدوارم مردم سقز در انتخابات بعدی به دور از احساس فرد با لیاقت و متخصصی را برای نمایندگی مجلس انتخاب کنند . نخبگان و روشنفکران سقز به جای تشویق مردم به عدم شرکت در انتخابات، مردم را تشویق به رای دادن به فرد با لیاقت نمایند.یادمان باشد تنها راه دموکراسی از صندوق رای عبور میکند.
پاسخ دهید
شاهو جان اگر مورد تاييد واقع شود
پاسخ دهید
خوب ! زمانی که از ستاد یکی از کاندیداها به تک تک منازل افراد تحت پوشش کمیته امداد زنگ می زدند و چهل نفر چهل نفر انها را به منزل کاندیدا می بردند و ایشان هم برایشان موعظه می فرمود ! نباید انتظاری بیش از این داشت.
خوب زمانی که از تخلفی اینچنین ساکت می گذشتند ، در این مواقع نیز انتظار یاری دارند!
سیاست در این مملکت یعنی معامله! و بس!
پاسخ دهید
به راستی که شار نیوز که سایه تی پروفیشنالی نیه به و بونه وه که وه ک تریبونه کانی تر توانای گوی دان به ده نگی جیاواز له خوی نیه ! به داخه وا ئیوه یش بون به ئه وانه ی که ره خنه یان لی ئه گرن . ئی تر چون هیواتان هه یه خه لک گوی له ده نگتان بگرن و ئیوه له پاوان خوازه کان جیاواز ببینین !؟
پاسخ دهید
عزیزان خدا را هم در نظر بگیرید.مهندس بیگلری بهترین نماینده تاریخ سقز بوده و هست و ایشالا خواهد بود
پاسخ دهید
بخشید !این فرمایش شما با توجه به چه داده ای و آمار و ارقامی هست ؟ لطفا علمی صحبت بفرمایید! چون ما که از برره نیامده ایم!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ دهید
دو قلوی زر و تزویر پیوندتان مبارک !؟
پاسخ دهید
اقای بیگلری عزیز شما به قول هایتون جامه عمل پوشانیدید البته فقط در مورد اطافرافیانتون!!! بنده به شخص شاهدم که چقدر پر تلاش و خستگی ناپذیر به دنبال انتصاب شایسته سالاران در پست های کلیدی سطح شهرستان هستید !!!!! حتی مجلس و بهارستان را برای مدتی رها کرده بودید تا یکی از آن عزیزان را به ریاست یکی از ارگان های سطح شهر منصوب نمایید واقعا دوستانتان باید قدر تون را بدانند !!و ان را با رای دادن و رای جمع کردن جبران کنند و لی یک مسئله کوچک این است این افراد مثل خودتان محبوب و مردمی هستند !!!!!
پاسخ دهید
يكطرفه به قاض رفتن نتجه اى جز رضايتمندى خودتان را بدنبال نخواهد داشت مردانه جند نفر از دوستان درفضاى مناسب باحضور طرفداران هردوجناح بااقاى بيكلرى مناظره كنيدتاسيه روى شود هركى دراوغش باشد
پاسخ دهید