حسین فیروزی : هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری لازمه رسیدن کردستان به سرانه متوسط درآمد کشور است
حسین فیروزی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان گفت: کردستان نیازمند 21 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای رسیدن به سرانه درآمد متوسط کشوری است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان به نقل از خبرگزاری فارس؛ حسین فیروزی ظهر امروز در نخستین هماندیشی دانشگاه صنعت و فناوری در دانشکده یزدانپناه سنندج، اظهار داشت: براساس آمار رسمی سال 89، سرانه درآمد کشور 6 میلیون و 100 هزار تومان و این میزان در کردستان سه میلیون تومان است.
وی، سرمایهگذاری 21 هزار میلیارد تومانی را لازمه رسیدن کردستان به سرانه درآمد کشوری عنوان کرد و افزود: این موضوع بسیار نگرانکننده است و ما باید تهدیدها را در کردستان به فرصت تبدیل کرده و زمینه را برای سرمایهگذاری فراهم کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای برنامه پنجم توسعه، سند توسعه اشتغال و سرمایهگذاری استان کردستان تدوین شده است و براساس نتیجهگیریهای اعلام شده از این سند، در شهریورماه سال 92 برای کاهش جمعیت بیکاری 140 هزار نفری کردستان به 50 هزار نفر و رساندن نرخ بیکاری از 24 درصد به هفت درصد باید 15 هزار میلیارد تومان در طول برنامه پنجم توسعه سرمایهگذاری صورت بگیرد.
فیروزی ادامه داد: طبق این نتیجهگیریها باید در طول سه سال گذشته برنامه پنجم توسعه در کردستان 9 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت میگرفت که متأسفانه کمتر از 10 درصد این رقم محقق نشده است.
وی از بیکاری 70 درصدی فارغالتحصیلان دانشگاهی در کردستان خبر داد و اضافه کرد: 1.8 درصد جمعیت کشور در کردستان وجود دارد که میزان تولید استان کمتر از یک درصد است و این میزان تولید با وجود ظرفیتها و استعدادهای بالای کردستان بسیار اندک است.
معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان با بیان اینکه در استان کردستان برای تکمیل پروژههای مسکن مهر و تحویل این پروژهها به افراد متقاضی به اعتباری بالغ 30 هزار میلیارد تومان نیاز است عنوان کرد: در حال حاضر هزار و 500 پروژه نیمهتمام در کردستان وجود دارد که برای تکمیل این پروژهها به اعتباری بالغ بر هفت هزار و 500 میلیارد تومان نیاز است.
وی عنوان کرد: رشد ناخالصی درکشور در سال 91 به منفی 6 دهم درصد رسید که در استان کردستان این میران در همان سال منفی 20 درصد اعلام شده است.
فیروزی به تلفیق دانش و خرد با عمل اشاره کرد و ادامه داد: این همایش تلاش مبارکی است که این پیام را به نقشآفرینان توسعه استان برسانیم که راه توسعه استان از طریق تلفیق دانشگاه با صنعت و فناوری تحقق مییابد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان به ظرفیتها و استعدادهای کردستان در زمینه کشاورزی، تجارت مرزی و گردشگری اشاره کرد و گفت: باید دانشجویان با استفاده از این ظرفیتها اقداماتی انجام دهند که پیشرفت و توسعه استان در زمینههای مختلف را به دنبال داشته باشد.
این مسئول از فارغالتحصیل شدن سالانه 800 نفر در رشتههای فناوری اطلاعات و گردشگری در استان کردستان خبر داد و افزود: میتوانیم با استفاده از این تعداد فارغالتحصیل مکانهای گردشگری را بیشتر به سرمایهگذاران معرفی کرده و زمینه جذب آنها را به استان فراهم کنیم.
وی همچنین به فارغالتحصیلان شدن یک هزار دانشجوی عمران در استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: با استفاده از این افراد میتوان طرحهای عمرانی در سطح استان را دانش بنیان کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان عنوان داشت: اصل نخست در خدمترسانی به مردم بالابردن قدرت ریسکپذیری در مدیران در زمینه سرمایهگذاری با استفاده از انتقادهای بجا و سازنده و فرهنگسازی است.
وی در پایان با اشاره به اینکه با قید و بندها از سرمایهگذاری در استان جلوگیری نکنیم، خاطرنشان کرد: راه برونرفت از مشکلات استان برگزاری جلسات هماندیشی است که به یقین منجر به نتیجه مثبت خواهد شد.
منبع خبر: سایت استانداری
کد خبر: 8744